Venneforening

Under konstruksjon …..

Restauration Venneforening vil ivareta fartøyet S/S Restauration for å videreformidle utvandrerhistorien fra Norge til USA.
Og samtidig videreformidle Kystkulturhistorie til nåværende og kommende generasjoner.

RESTAURATION Venneforening er stiftet med det formål for å drifte seilfartøyet S/S Restauration i henhold til avtale med fartøyets eier og bidra til et levende kystkulturmiljø i Ryfylke og bringe den norske utvandrerhistorie videre i et «levende format».
Fartøyet er en replika av seilskipet Restauration som seilte fra Stavanger i år 1825 med 52 mennesker om bord, og hadde 53 mennesker om bord ved ankomst New York i oktober. Den 98 dagers ferden regnes som starten på den organiserte utvandringen fra Norge til USA.

Restauration Venneforening samarbeider tett med Mastra Sjøspeidergruppe (www.mastraspeiderne.no), hvor vi vil bidra til å skape interesse for og videreformidle både Kystkultur- og utvandrerhistorien.

Vi treffes for å ha det kjekt i lag på tvers av generasjoner, være på sjøen med fartøyet og samtidig ivareta S/S Restauration med en god drøs og vedlikehold i flott dugnadsarbeid.
Vi har også ressursarbeidsgrupper som samles 4-5 ganger i halvåret.

For mer informasjon om våre aktiviteter, om å bli medlem og annet, kontakt oss.

(Foreløpig kontaktinfo: send en e-post til erling.reilstad@lyse.net som eventuelt videreformidler til aktuell person.)

Tidligere stiftelse

Informasjon om den tidligere stiftelsen «Emigrantskipet Restauration» frem til 2019 da den ble avviklet ……: MER INFORMASJON KOMMER