Musikk

Musikkens rolle

Musikk med bred appell til personer med ulik musikksmak kan øke interessen for utvandrerhistorien mellom Norge og USA.

«What’s in it for you» – fordeler for inviterte artister?

 • Unik kulisse for musikkvideo med historiske røtter, markert i 2025 under 200-årsjubileet for den norske utvandringen til Nord-Amerika. Som markerer starten på da 1/3 av Norges befolkning flyttet til en ny verdensdel i håp om et bedre liv.
 • Tilknytning til nasjonalt jubileumsår i både Norge og USA, med Restauration som et ikon.
 • Promotering fra Restauration Venneforening sin side via sosiale medier, nyhetsbrev, nettside og i kontakt med norsk-amerikanske organisasjoner.
 • Som artist kan du benytte musikkvideoen i de sammenhenger og medier du ønsker. (Tilsvarende også for Restauration Venneforening.)
 • Mulighet for eksponering under arrangementer som Leif Erikson Day i USA via mail til mange ulike organisasjoner fra Restauration Venneforening.
 • Potensielle invitasjoner og muligheter knyttet til 2025 jubileums aktiviteter i Norge (og evt. USA).
 • Vi har god kontakt med den Norsk Amerikanske avisen i USA (internett og papirformat), som også redigerer nettsiden til 200 års jubileet i USA (crossings.norwegianamerican.com)

Se:
– eksempel på musikkvideo på Restauration sin YouTube kanal:

Randaberg yngre mannskor – Sorgen og gleden. Hymne fra 1681 av Thomas Kingo, som KANSKJE kan ha blitt sunget om bord i Restauration i 1825 …..

«Slogmåkane» sine fire musikkvideoer spilt inn om bord i Restauration (Wellermaan, Bully Boys, Blow boys blow og Step it out Mary)
(Med ulik tidsbruk og ressurser for å produsere de ulike videoen. Fra 3 min opptak «på sparket» uten redigering. Til 2 1/2 time opptak om bord av 4 ulike videoer, med redigering i etterkant.)


– promovideo med musikk og intervju om bord i Restauration:


Fordeler for Restauration Venneforening:

Økt oppmerksomhet om vår egen utvandrerhistorie Norge – USA som ikke er så gammel, der vi strevde etter bedre levekår. Da 1/3 av Norges befolkning over en 100-års periode reiste fra Norge til en ny verdensdel.
Og likhetene med dagens migrasjonssituasjon.

Muligheter for artister:

 • Innspilling av musikkvideo(er) om bord i Restauration (evt. med band).
  Gjerne av noe «friskt» hvor både video og låt fenger og fanger interesse og fasinerer, både i Norge og USA, innen sjangeren din.
 • Mulighet for opptak på fjorden eller havet, med autentiske omgivelser. Inkludert dronefilm.
 • Ingen kostnader for selve bruken av Restauration som en unik scene og kulisse.
 • Også tilgang til dronefilmopptak fra foreningens medlem (hvis han har fri/anledning til å filme) med gratis bruk av de filene.
 • Vi har samarbeid med Tagliano & Co og Mediaproduksjon for musikkvideoproduksjon til fordelaktige pris i denne sammenheng hvis ønsker å benytte de.

Det er du/bandet som artist(er) som får ansvar for å bestille og avtale videopptak og redigering med de du/dere ønsker, med tilhørende kostnader.

Tilleggfordeler:

Som artist vil du også bidra til at Restauration Venneforening når sitt delmål i å formidle utvandrerhistorien:

 • «Bidra til mindre ulikhet ved å etablere samarbeid med minimum to organisasjoner som f.eks. Røde Kors, UNICEF og Kirkens Bymisjon. Med gjennomføring av minimum to aktiviteter pr år som bidrar til inkludering og mangfold ved å gi spesielt barn og unge som faller utenfor samfunnet gode opplevelser om bord og varige minner. Og bl.a. bidrar til Restauration sin identitet og aktualitet med paralleller til dagens flyktningehistorier.»

Kontaktinformasjon:

Ring frivillig koordinator på 959 85 718 (eller evt. post@restauration.no) for spørsmål eller avklaringer.