Konsertplakat Randaberg yngre mannskor Rita Eriksen Mari Hauge 2025 Restauration migrasjon

Konsert 29. okt

Randaberg Yngre Mannskor inviterer i samarbeid med Randaberg Historielag og Restauration venneforening til en storslagen konsert – sammen med Rita Eriksen og Mari Hauge.
Der utvandringen i 1825, samt migrasjon i vår tid, er en rød tråd i sanger og formidling.

Konsertplakat Randaberg yngre mannskor Rita Eriksen Mari Hauge 2025 Restauration migrasjon
Illustrasjon av Jens Flesjå, kartgrunnlag: Gunleif Seldal

Billetter.

Mer om konserten og artistene

I 2025 markeres den første organiserte utvandringen til Amerika. Båten Restauration dro fra Stavanger 4.juli 1825 med over 50 mennesker om bord. Restauration 2 – replikaen av den opprinnelige båten – gjennomfører jubileumsseilas med avgang 4.juli 2025.

Randaberg yngre mannskor er invitert til New York oktober 2025 for å delta når båten Restauration ankommer etter tre måneder på havet.
Rita Eriksen og Mari Hauge er også involvert i samme prosjekt.

Gjennom denne konserten vil artistene gjennom ord og toner skape oppmerksomhet rundt en viktig tematikk og en sentral del av vår lokale og nasjonale historie. Det blir fullt band og artistene vil både hver for seg og sammen servere et rikt program av viser, hymner og spirituals.

Randaberg yngre mannskor ble stiftet i 2017 og bygger videre på den stolte mannskortradisjonen i Randaberg. Koret har både alene og sammen med Randaberg Mannskor vært en solid bidragsyter i kirke- og kulturlivet lokalt de siste årene.

Rita Eriksen (FB) har satt solid preg på norsk musikkliv de siste førti årene som artist og skuespiller. I 2012 vant hun musikkonkurransen Stjernekamp på NRK. Hun har også med seg den eminente musikeren Dag Sindre Vagle på gitar/vokal/fløyter, og han vil for øvrig løfte programmet som musiker gjennom hele konserten.

Mari Hauge er barnebarnet til Alfred Hauge, som har skrevet den store emigrasjonstriologien om “den norske utvandringens far”; Cleng Peerson. (Se under «Litteratur» på vår nettside.) Hun jobber for tiden med et album der tematikken fra disse bøkene er inspirasjon/kulisser for historiefortellingen, og vil presentere deler av dette materialet.

Sted: Varen kulturscene, Randaberg (rett ved fotballhallen Randaberg Arena)
Døren åpner kl 19.30
Konsertstart kl 20.00
Servering

Foredrag i forkant av konserten

I forkant av konserten – kl 18:00 – inviterer Randaberg Historielag og Restauration venneforening til et spennende foredrag med Ann Irene Sem-Henriksen (prosjektleder i venneforeningen).
Om prosjektet med Restauration og den forestående seilasen/jubileumsåret, samt noen historiske linjer. Inkludert i billetten, og du huker av for påmelding til foredrag når billetten betales.
I samme lokale som konserten.
Begrenset antall plasser.

Billetter

Billetter til konserten – husk å velg om du også ønsker å delta på foredraget i forkant.

Se også facebook siden for konsertenlik og del.