Liv Ullmann minne seilasen 2025 Restauration Høye Beskytter Crossings 200 Honorary Oscar winner Liv Ullmann the 2025 sailing High Protector  Foto Photo Grethe Nygaard Den Norske Filmfestivalen Str Medium

Liv Ullmann 2025 seilasens høye beskytter

Foto: Grethe Nygaard Den Norske Filmfestivalen

Vi er stolte og takknemlig for at Liv Ullmann har takket ja til å være den Høye Beskytter for minne-seilasen til Restauration. Når emigrantskuten setter seil fra Stavanger  til New York den 4 Juli 2025 som en del av den nasjonale 200 års markeringen for starten av den store organiserte utvandringen fra Norge til Nord-Amerika.

Og ankomme 9. oktober 2025 på USA’s Leif Erikson Day i New York. Hvor Liv Ullmann har planlagt å være for å ta imot oss.

Liv Ullmann har vært svært aktiv i Flyktningehjelpen, med utallige besøk i flyktningeleirer og katastrofeområder.

Siden 1970-tallet har hun vært sterkt engasjert i situasjonen til kvinner og barn på flukt, både som FN-ambassadør og som medgrunnlegger av organisasjonen Women’s refugee commission samt ambassadør for UNICEF.

I 1825 seilte Restauration som den første organiserte emigrantskute til New York.
Restauration vil igjen seile inn i New York, nøyaktig 200 år etterpå, den 9. oktober 2025 på USA’s Leif Erikson Day.

Seilasen gjentas for å hedre dem som dro i 1825, gi etterkommerne noe de kan være stolte av, samt bidra til ettertanke for dem som er på flukt i dag.