Amerikakisten om bord

Frihet til å uttrykke seg og «Walk of Pain»

Kvekeren Mary Ellen McNish, hennes fotavtrykk i bronse i Vågen ved Fisketorget i Stavanger. Kvekerne ved deres hjelpeorganisasjoner fikk Nobels Fredspris i 1947.

Medmenneskelige innsats for å lindre menneskelig lidelse. Og bidrag i den internasjonale fredsbevegelsen samt motstand mot krig og bruk av våpen som har ført til forfølgelse og fengsling  Det blir en markering ved fotavtrykkene i Vågen. Restauration sin utseiling 4. Juli 2025.

Kveker-lys

E​​​​​n gave fra Kverkersamfunnet i Stavanger til Kvekerne i USA. Stearinlys representerer trygghet, varme og håp. For Kvekerne symboliserer det en tro på at Gud eksisterer i ethvert menneske som et indre lys.

Et hvitt lys støpes av arbeidsmarkedsbedriften Ranso AS.

Barneteppe

Det var 52 personer som reiste i 1825, 53 kom frem etter en fødsel under overfarten.

Gjenskaping av historien om «Moonshine and Potatoes»

Det vil nedlegges to mindre tønner med Jærakevitt Jubileum på Madeirafat som seiler med til Junaiten og hjem igjen. Begrenset opplag, nummerert og signert som vil legges på forhåndssalg høsten 2024. 

Gjennomføres i samarbeid med Jærakevitt, DNB, Argus og Vinmonopolet.

Om brennevinets rolle i det norske samfunnet på starten av 1800-tallet.

Mer informasjon kommer om Monshine and Potatoes.

Et brev fra Amerika: Takk for Livet, Mary Clay – Kreftforeningen (BRCA-gen)

De arvelige BRCA «kreftgenene» BRCA har sannsynligvis blitt spredd til Nord-Amerika med utvandrere fra Norge. Amerikanske Mary-Claire King identifiserte BRCA genene og som gjør at vi har overlevere også i Norge. Et takkebrev til Mary-Claire King blir med på seilasen. Og markeres om bord med en rosa sløyfe når vi seiler inn i New York oktober 2025 i den internasjonale rosa måneden.

Kunstutstilling

Mer tekst kommer.