The sloop Restauration sailing again 2025 - 200 years afterward later 1825 Restoration

Nyhet / NEWS Sailing Norway – USA 2025

See the recording (edited version) of the live stream from Sept 1st with captain Halvor telling the story about «The Sloopers» and the journey back in 1825. As a part of the premiere of the popular movie «The Emigrants». (Duration: 13 min, the news at the end) : /

Se redigert opptak av live sendingen som en del av førpremieren til storfilmen «UTVANDRERNE» med litt av den spennende historien om overfarten Stavanger – New York og at vi seiler igjen i 2025. (Varighet 13 min, nyheten på slutten):

Facebook: Restauration – story of «The Sloopers». And news about 2025: WE ARE SAILING FROM STAVANGER (NORWAY) TO NEW YORK IN 2025! 🇳🇴 🇺🇸
or
YouTube

Se innslag på TV-sending NRK Rogaland om førpremieren til filmen «UTVANDRERNE» regissert av Erik Poppe. Hvor en del av arrangementet var ombord i «Restauration» hvor en slapp nyheten om at i 2025 under 200-års markeringen av starten på den store norske utvandringen til Amerika seiler «Restauration» Stavanger – New York på nytt.

Denne skuta skal til New York – akkurat som norske båtflyktninger for 200 år siden. (Stavanger Aftenblad, abonnement.)

«Over 800.000 nordmenn risikerte livet over Atlanteren. Nå fortelles deres historie. I 1825 startet masseutvandringen til Amerika. Innholdsannonse i Schibsted medier om «Utvandrerne».

Den nye filmen «Utvandrerne» – Vakkert og vemodig om utvandringa til Amerika. Øyposten.

Hvem er hun som spiller filmens hovedrollen så fantastisk i «Utvandrerne» – Lisa Carlehed. Som Kristina, 50 år etter Liv Ullmann hadde rollen og sitt internasjonale gjennombrudd i en helt annen versjon av «Utvandrarna» i 1971. (Allas, Sverige.)

Utvandringen fra Norge og hvorfor historien er aktuell nå i dagens Norge – i media:

Undervisningsopplegg for ungdommer:

Filmstudieark – tverrfaglig undervisningsopplegg om utvandringen fra Norge til Amerika med utgangspunkt i «Utvandrerne» filmen. For skoler (knyttet til læreplanmål i ulike fag), konfirmanter o.l. Utarbeidet av Norsk Filminstitutt.

Flyer med lesetips bøker og kort om hver enkelt bok. Fra biblioteket.
(Evt. andre bøker om utvandringen – se under overskriften «Litteratur» et stykke nede på nettsiden vår med Linker. Noen kan leses digitalt.)